'iets wat aangeraakt is kan nooit meer niet gevoeld worden'

'Ken je mij? Wie ken je dan?
Weet jij mij beter dan ik?
Ken je mij? Wie ben ik dan?
Weet jij mij beter dan ik?'

(Huub Oosterhuis)

Even weg van het rumoer van alledag en alle rollen die je vervult. Vanuit niets moeten en nergens hoeven uitkomen zakken in je lichaam. Je zachtheid, vuur en rust (weer) voelen. Een holistische massage is een aanraking met olie, lange strijkingen en diepe druk, afgestemd op wie jij bent en wat jij op dit moment nodig hebt. In die ruimte en stilte kun je ontvouwen en je herinneren dat je helemaal mag zijn wie je bent.

Wil je dieper ingaan op de dingen die je voelt of ben je het contact met jouw lichaam en je gevoel juist kwijtgeraakt? Ben je op zoek naar bedding en vertrouwen in jezelf en jouw lichaam? Wil je de gesprekken met jouw coach, psycholoog of psychotherapeut ondersteunen met je lichaam? Dan past een therapeutische sessie bij jou. Daarin staan we uitgebreid stil bij de vraag waar je mee komt en met dat wat voelbaar wordt op de massagetafel of tijdens bijvoorbeeld een geleide meditatie. Wat is de connectie met jouw dagelijkse leven? De innerlijke familie (denkmodel van Arienne Klijn) kan je vervolgens helpen om inzicht te krijgen in hoe je omgaat met de verschillende delen van jezelf en wat zij nodig hebben.

Reacties:

'Ik zoek rust, aandacht voor mijn lijf, mildheid. Ik wil leren duiden wat mijn lichaam me vertelt. Ik wil leren vertrouwen op mijn lijf, dat het me niet in de steek laat en dat ik mijn eigen steun kan zijn. Bij jou vind ik aandacht. Mildheid. Ik mag alles zeggen, ook alle lelijke schaduwdingen. Ik kan bij jou volledig eerlijk zijn en dan meemaken dat ik niet afgewezen word. Ik mag bij je huilen om verdriet dat ik voel van dingen die ik mis en heb gemist.'

'Echt heerlijk geslapen vannacht, dat scheelt zeg!'

'De massages zijn met respect voor heel mijn wezen. Door ervaringen in mijn verleden, voelt mijn lichaam zich niet zo snel op zijn gemak met iemand. Bij jou voel ik me echter veilig en kan ik mezelf toestaan om te voelen wat er is.'

'Ik heb nog zitten denken over wat de sessies mij hebben gebracht en dat kort samen te vatten. Dat kort is lastig, maar ik kijk er wel op terug dat er tijd was voor mij met even geen oordeel en er mogen zijn met hoe het is en daar de tijd voor leren nemen. Hartverwarmend en oprechte aandacht voor mij en die had ik even nodig om weer tot mezelf te komen.'