Meutelaan 2 - 3721 BG Bilthoven - T: 06 496 888 78 - E: info@voeling.nl

“En zo zaten ze daar. Broos, als zichzelf. En het mocht.”   (Uit:Het beste wat we hebben van Griet op de Beeck)

 

Nooit gedacht dat ik van aanraken mijn werk zou maken en inmiddels kan ik mij haast niet meer voorstellen dat het ooit anders was. Het is zo waardevol om met je aandacht aanwezig te kunnen zijn in je lichaam, om je lichaam als het ware te verstaan en te bewonen. Tegelijk is het soms veiliger om je terug te trekken in je hoofd. Omdat je dat geleerd hebt van de mensen met wie je bent opgegroeid, omdat je ergens van bent geschrokken of omdat jouw leeftempo hoger ligt dan je lichaam bij kan houden. Je lichaam kent gelukkig geen goed of fout. Het beweegt met jouw leven mee en reageert gewoon op alles wat daarin voorbij komt.

Soms valt je lichaam stil en zit het vast, soms is het rusteloos. Dan is het fijn om andere handen te ontmoeten die je lichaam uitnodigen om weer te gaan stromen en om iemand naast je te hebben als je afdaalt in jouw lichaam. Hoe voelt het daar? Wat willen de signalen van je lichaam je vertellen? Wat heb jij nodig?

Vanuit een achtergrond in logopedie, sensorische informatieverwerking, (speciaal) onderwijs, Holos massagetherapie, mijn verlieservaringen, mijn rol als moeder en mens werk ik sinds 2009 in mijn praktijk Voeling. Daarnaast schrijf ik graag en begeleid ik jongeren die met kanker te maken hebben in het Toon Hermans Huis in Amersfoort. Aanraking gaat voor mij voorbij woorden en zorgt voor verbinding en contact. Huidhonger. Wat een mooi en belangrijk woord in een wereld waarin we soms lijken te vergeten dat we niet zonder aanraking kunnen, ook niet als we grote mensen geworden zijn.

Ik zie je graag,

Afke

p.s. Jeanine van Maris (Fotografie in Utrecht) fotografeerde mij.